Fontos információ attrakciót üzemeltetőknek! Nem érdemes tovább várni a felkészüléssel!

2023.július elseje a kötelező adatszolgáltatás első napja, a 235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet szerint, azonban addig még sok a teendő. Az adatszolgáltatásra kötelezett turisztikai attrakció számára 2021. november 1-től elindult a kötelező regisztráció (ntak.hu). A regisztrációt követően a július 1-i határidőig a szolgáltatónak rendelkeznie kell az adatszolgáltatásra alkalmas jegyértékesítő szoftverrel.

Az első lépés az NTAK-regisztráció az NTAK.HU oldalon, melyet az üzemeltető, az üzemeltető képviselője vagy az üzemeltető által a rendelkezési nyilvántartásban meghatalmazott személy tud elvégezni ügyfélkapu azonosításon keresztül. Második lépésben a regisztrációs felületen rögzíteni kell a szolgáltatás helyét, majd ki kell választani a megfelelő ágazatot illetve szolgáltatást. Ezt követően szükséges az attrakció / szolgáltatás részletes bemutatása a felületen kértek szerint; az elmúlt évek adatai, általános, gazdasági és akadálymentességgel kapcsolatos információk megadása. Mindezek kitöltésével, a regisztráció lezárásával megkapjuk az NTAK regisztrációs számot.

Segítünk Önnek. Jelentkezzen be elsőként hozzánk az NTAK-kapcsolat adatlapunkon, és elküldjük Önnek a részletes, képekkel illusztrált leírást a teljes regisztrációs folyamatról.

Szeretné tesztelni az adatszolgáltatás folyamatát? Lehetőséget biztosítunk a közeljövőben erre a hozzánk már feliratkozott szolgáltatóknak, hogy kollégáival felkészülten várják a július 1-i határidőt. Itt tud hozzánk díjmentes hírlevelünkre regisztrálni.

Kövesse honlapunkat, iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az aktuális információkról időben értesüljön!

9700 Szombathely, Semmelweis Ignác utca 2. • info@jegyntak.hu