Milyen jegyrendszert válasszunk?

Az idei év első felében a turisztikai attrakciók üzemeltetőiben jogosan merül fel a kérdés - Milyen jegyrendszerre van szükség, egyáltalán mire van szükség, hogy megfeleljek a törvényi előírásoknak és egyben egy hasznos eszközhöz is jussak?

1. Legyen egyszerűen bevezethető
A lehető legkevesebb gond legyen a rendszer bevezetésével, integrációjával, akár új vagy meglévő rendszer esetén. A digitális átállás, az oktatás nehézségekkel fog járni, ezért könnyen betanítható, mindenki számára áttekinthető szoftvert válasszunk.

2. Legyen egyszerűen kezelhető, de a háttérben valójában összetett rendszer
Egy programban valósuljon meg a jegyrendszer kialakítása és a mindennapi működés kiszolgálása, minden szükséges funkciót magába foglalva. Ha nem kellően egyszerű, nehezen kezelhető rendszert választunk, akkor nehézkes lesz a rendszerek használata, a kollégák fejlesztése. Az átláthatóság veszélybe kerül, főszezonban összeomlik a munkafolyamat, melynek következménye az elégedetlen vendégek és a kimerült dolgozók.

Melyek a legalapvetőbb funkciók, amelyekre gondolni kell?
  • NTAK-adatszolgáltatás
    A lehető legkevesebb energiaráfordítással tudja a jegyrendszer a július 1-étől kötelező adatszolgáltatást az NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ) felé.

  • Saját honlapba integrálható online jegyrendszer
    A saját honlapon keresztül elérhető legyen a jegyvásárlás. Ez bevételek növelését támogató megoldás, a pénztárak leterheltsége pedig csökkenthető.

  • AEE integráció
    Helyszíni, lokális értékesítést is támogassa a rendszer. A pénztárban történő vásárlás esetén ne kelljen külön az NTAK-jelentést kiszolgáló szoftverbe és a pénztárgépbe is felvinni a jegyeladást, ezáltal a forgalmas napok adminisztrációja enyhülhet


A jegyrendszer kiválasztása az egyik legfontosabb feladat az attrakció üzemeltetése szempontjából.

Érdemes időt szánni rá és olyan rendszert választani, ami hosszútávon támogatja, segíti az attrakcióhoz kapcsolódó értékesítést és adminisztrációt.

9700 Szombathely, Semmelweis Ignác utca 2. • info@jegyntak.hu