Fizikai belépők, bérletek, beléptető karórák kezelése - Válasszunk egy jó jegyrendszert!

Mik is azok a fizikai kártyák? Számos esetben szüksége lehet a turisztikai attrakcióknak arra, hogy beléptetéskor nem csak egy nyugtát adnak a vendég kezébe, ilyen lehet:

  • Havibérlet, szezonbérlet, éves bérlet, stb.
  • A fürdőkben (és egyre több egyéb szolgáltatónál) használt NFC/RFID karórák vagy kártyák, amelyek alkalmasak különböző információk hordozására pl.: mely részlegeket lehet vele használni, tartózkodás idő, fizetési egyenleg.


Mi az értelme egy olyan jegyrendszernek, ami tudja a fizikai kártyákat kezelni?

  • Kényelem és egyszerűség: A fizikai kártyák használata egyszerű és könnyen kezelhető.  A bérlettulajdonosok könnyen maguknál tarthatják ezeket, és egyszerűbbé válik a belépésük
  • Rugalmasság: Az NFC/RFID kártyák lehetővé teszik a rugalmasabb jegyrendszert. Különböző típusú bérletek, napközbeni belépők vagy időkorlátozott jegyek könnyen kezelhetők egy ilyen rendszerben. Az utazók választhatnak a számukra legmegfelelőbb jegytípusok közül, és könnyedén frissíthetik vagy módosíthatják a kártyájukat a szükségleteiknek megfelelően. Lehetőség nyílik akár egyenleg feltöltésére is, ami biztonságot ad, hiszen nem kell készpénzt vagy bankkártyát magával vinnie az adott fürdőbe, kalandparkba múzeumba, rendezvényre stb.
  • Adatgyűjtés és elemzés: Az ilyen jegyrendszerek lehetőséget nyújtanak az adatok gyűjtésére és elemzésére. Az utazási szolgáltatók számára ez nagyon hasznos információforrást jelenthet az utasok viselkedésének és igényeinek jobb megértéséhez. Az adatok elemzése segíthet a szolgáltatások javításában, az infrastruktúra hatékonyságának növelésében és az ügyfélélmény fejlesztésében.
  • A betegségügyi és biztonsági szempontok is az utóbibi években még fontosabb szemponttá váltak: A fizikai kártyák használata lehetővé teszi az egyszerűbb és gyorsabb be- és kiléptetést az utazási helyeken, például az utazási szolgáltatóknál vagy a turisztikai attrakciókban. Ez segíthet a tömeges utasforgalom kezelésében, a sorban állás csökkentésében, és hozzájárulhat a betegségügyi és biztonsági intézkedések hatékonyabb végrehajtásához.


Összefoglalva a fentieket, egy új jegyrendszer kiválasztásánál át kell gondolni azt, hogy a következő években milyen fejlesztéseket tervezünk, hiszen most olyan program mellett kell letenni a voksunkat, amely alkalmas nem csupán ma kiszolgálni a szervezetünket, hanem akár 5 év múlva is meg tud felelni minden elvárásunknak.

Kövesse figyelemmel oldalunkat, tájékozódjon velünk. Iratkozzon fel hírlevelünkre  vagy válogasson NTAK és turisztikai cikkeink közül. 

9700 Szombathely, Semmelweis Ignác utca 2. • info@jegyntak.hu