Vásárlói és dolgozói visszaélések háttérbe szorítása - Válasszunk egy jó jegyrendszert!

Segít-e a rendszer a vásárlói vagy akár a dolgozói visszaélések/tévedések (téves kedvezmények, többszöri belépés stb.) kiszűrésében? Ez szintén egy komoly kérdés, amivel foglalkoznunk kell.

Azokról a vendégekről és az átaluk okozott károkról, akik rosszhiszeműen kihasználják a hagyományos jegyeladási formák hibáit, írtunk már egy hosszabb, de annál érdekesebb anyagot. 

A hagyományos jegyeladáshoz és kézi (nyugtatépős) beléptetéshez képest egy online jegyrendszer az alábbi előnyöket biztosítja:

  • Online értékesítés esetén a vásárlók az általunk kért adatokkal tudnak regisztrálni, ezáltal hitelesítik magukat és a hozzájuk kapcsolható kedvezményeket is.
  • Helyben történő jegyeladáskor is hosszú távon „nyoma marad” a kiadott jegyeknek és a hozzá kapcsolt kedvezmények a rendszerben.
  • Az igénybevétel előtt a beléptetőrendszer alkalmas a kedvezmények jogosultságának ellenőrzésére. Természetesen, sok esetben szükséges a dolgozói jelenlét is, de ez akár teljes mértékben kiküszöbölhetővé válhat.
  • A megfelelő jegyrendszer nyilvántartásokat vezet az eladásokról és a belépésekről, ami szintén segít a vásárlói és a dolgozói visszaélések, illetve az esetleges anomáliák számát is csökkenteni.
  • Az online jegyrendszer biztonságos, meghízható fizetési rendszereket használ, amely szintén csökkenti a csalások kockázatát.


Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az online jegyrendszer csupán egy eszköz a visszaélések csökkentésére. Az előkészítési folyamat alapossága, a rendszer teljeskörű megtervezése, a megfelelő biztonsági intézkedések és folyamatos monitoringolás szükséges a visszaélések minimalizálása érdekében.

Kövesse figyelemmel oldalunkat, tájékozódjon velünk. Iratkozzon fel hírlevelünkre vagy válogasson NTAK és turisztikai cikkeink közül. 

9700 Szombathely, Semmelweis Ignác utca 2. • info@jegyntak.hu