Üzemzavar, internetproblémák esetén mi történik? - Válasszunk egy jó jegyrendszert!

Egy jegyrendszer üzemeltetésénél is fel kell mindig készülnünk a legrosszabb lehetőségekre. Mivel az NTAK rendszerébe csak online lehet adatokat beküldeni, nyilván probléma, ha megszakad az internetkapcsolat, vagy bármilyen egyéb üzemzavar lép fel, ami gátolja az adatok online továbbíthatóságát.

A nagy kérdés, hogy ilyen esetekben utólag megtörténik-e az összesített adatszolgáltatás?

Milyen hátrányokkal kell ilyenkor számolni és hogy oldjuk meg ezeket a problémákat?

  • Jegyértékesítés közben megszakad a folyamat – ez veszteséget okoz a szolgáltatóknak.
    Megoldás: fel kell készülni a manuális jegyértékesítésre is az online mellett, hogy igény esetén azonnal tudjunk a pénztárakban reagálni.

  • Adatvesztés – a jegyeladás, illetve a beléptetés adatigénye nem kerül továbbításra az NTAK-adatbázisba, de az online számlakiállítás is lehetetlenné válik.
    Megoldás: Az adatokat manuálisan kell gyűjteni, és utólag, összesítve betáplálni a rendszerbe, HA erre alkalmas. Ezt a szaknyelvben úgy hívják, hogy összesített adatszolgáltatás.
    Megjegyzés: Az összesített adatszolgáltatás végén ki kell választani az üzemzavar okát. Folyamatos adatszolgáltatásra nem lehet ezt a metódust használni.

  • Vevőelégedetlenség – kényelmetlenség a látogató számára, hiszen növekszik a sorbanállás ideje
    Megoldás: Rendszerbiztonság javítása, illetve felkészült és rugalmas munkaerő, akik a manuális jegyeladásra azonnal át tudnak térni.

Nagyon fontosnak gondoljuk a korábbi, jegyrendszerek üzemeltetéséről szóló cikkekben felmerült problémák kapcsán is, hogy az általunk választott jegyrendszer alkalmas legyen a TESZTÜZEM módra. A rendszer betanítása, de a működtetése során is nagyon hasznos, ha az egyes funkciókat tesztmódban is tudjuk futtatni. Sokkal kisebb lesz a dolgozók ellenállása, ha ki tudják próbálni a rendszer működését, és nem élesben, jelentős nyomás alatt kell a programmal első alkalommal dolgozniuk.

Az online jegyrendszer bevezetése és működtetése akár egy stresszmentes folyamat is lehet. 

Kövesse figyelemmel oldalunkat, tájékozódjon velünk. Iratkozzon fel hírlevelünkre vagy válogasson NTAK és turisztikai cikkeink közül. 

9700 Szombathely, Semmelweis Ignác utca 2. • info@jegyntak.hu