Jegyértékesítés a honlapon keresztül – előnyök a köbön

Korunk digitális világában nem elképzelhető, hogy egy vállalkozás, aki a szolgáltatását értékesíteni szeretné, ne rendelkezzen honlappal.

Az iskolás korúaktól egészen az idős korosztályig a legfőbb információforrássá az internet vált. 2022-ben az EU-ban a 16-74 évesek 91%-a használta az internetet, 75%-uk pedig vásárolt vagy rendelt árut/szolgáltatást magáncélra, míg Magyarországon magasabb, 78,4%-os aránnyal találkozhattunk 2022-ben. (Teljes cikk)
Ezeket a számokat figyelembe véve nem lehet kérdés, hogy a turisztikai attrakcióknak (strand, fürdő, múzeum, vár, kastély állatkert, kalandpark, vidámpark, védett természeti terület bemutatóhelye, rendezvények, stb.) is létkérdéssé vált a honlapon keresztüli jegyértékesítés biztosítása.

Azon kívül, hogy a vendégek ezt a lehetőséget megkövetelik, számtalan előnnyel is jár a látogatók és a szolgáltatók számára is:

Vendégek előnyei:

  • Kényelmes és időtakarékos – kikerülhető a sorbanállás, több idő marad az élményekre. Bármikor megvásárolható az online belépő, akár hetekkel előre, akár a helyszínen, ha a sort ki szeretné kerülni.
  • Rugalmas – könnyen módosítható vagy akár lemondható, ha mégsem abban az időpontban venné igénybe a szolgáltatást
  • Biztonságos – elkerülhető a készpénz használata, az online fizetés biztonságosabb a megbízható online fizetési rendszerek segítségével
  • Egyszerű, környezetbarát – néhány adat megadásával és a fizetéssel megvásárolható a belépő. Általában egy QR-kód, vagy vonalkód segítségével a telefon felmutatásával be is lehet jutni, nincs szükség a jegy nyomtatására.

    Az attrakció előnyei, ha online is értékesít jegyeket:
  • Kapacitás- és forgalomkezelés, költségcsökkentés - az online jegyértékesítés elterjedésével könnyebben követhetőek és elemezhetőek a forgalmi adatok, segíti a kapacitások és ezáltal a költségek optimalizálását.
  • Vendégélmény növelése – nincs sorbanállás, ami egyértelműen segíti a vendégélmény fokozását. Korábbi cikkünk a témában
  • Munkaerő optimalizálása – az online jegyértékesítés segítségével csökken a pénztárak leterheltsége, a helyszíni értékesítést is megkönnyíti az online jegyrendszer, illetve az előre nem felkészült, de „ügyes” vendég a helyszínen is tud a telefonja segítségével jegyet vásárolni és a sort kikerülni.
  • Bevételmaximalizálás - rugalmasan tudom kezelni a jegyárakat, illetve szolgáltatáscsomagokat lehet kialakítani
  • NTAK-adatszolgáltatást a megfelelő online jegyrendszer automatikusan el tudja végezni


A holnapon keresztüli jegyértékesítés sok előnnyel jár mind az utazók, mind a turisztikai attrakciók számára. Az utazóknak kényelmes és időtakarékos megoldást nyújt, míg az attrakcióknak lehetővé teszi a forgalom- és kapacitástervezést, valamint az NTAK-adatszolgáltatást is. 

Egyszerűen, az online jegyértékesítés növeli a turisztikai attrakció hatékonyságát és versenyképességét a piacon.

9700 Szombathely, Semmelweis Ignác utca 2. • info@jegyntak.hu