Minél több adat, annál jobb működés

Válasszunk egy jó jegyrendszert!

Az NTAK-rendszer kialakításának egyik fő célkitűzése a hasznos adatok kinyerése volt.

Korunk gazdasága az adatokra épül, éppen ezért, amikor egy új szoftvert szerzünk be, az egyik első kérdésnek annak kell lennie, hogy milyen információkat tudunk kinyerni a programból. Nincs ez másképp a jegyrendszerek esetében sem, sőt itt, ha lehet, még nagyobb hangsúllyal kell ezt a kérdést kezelni.

Az attrakciók az NTAK-ba számos adatot kötelesek megküldeni elektronikus formában, a programokról, a tranzakciókról, az eladott jegyekről és a jegyérvényesítésről. Azonban nem minden jegyrendszer képes arra, hogy ezeket az adatokat maga a turisztikai attrakció is le tudja kérdezni, illetve a számára megfelelő módon tudja szűrni. Ez az alábbiak miatt nagyon fontos.

Egy megfelelő jegyrendszerből kinyerhető statisztikai adatok előnyei:

  • Üzleti döntések előkészítése - az adatokból megérthetővé válik a vendégek viselkedése, szokásaik, amik alapján előrejelezhető a jövőbeli kereslet alakulása. Az adatok segítségével megfelelő marketingstratégia, árképzési és szolgáltatásfejlesztési terv alakítható ki
  • A működés optimalizálása - a megszerzett információ segítségével a jegyvásárlási szokásokat, a látogatói forgalom sűrűségét és az időbeli trendeket is megismerjük. Ez segíthet az erőforrások hatékonyabb elosztásában – pl. munkaerő beosztása, megfelelő kasszakapacitás nyitása -, a jegyértékesítési folyamatok javításában és a látogatói élmény fejlesztésében.
  • Marketingmunka, értékesítés azonnali fejlesztése – a rendszerből kinyerhető tényadatok segítségével azonnal közbe tudunk avatkozni. Megismerhetővé válik a pontos célcsoportunk, a látogatók demográfiai jellemzői, preferenciái, amik lehetővé teszik a hatékony marketingmunkát, különösen az online marketingeszközök segítségével, ahol rugalmasan és gyorsan alakíthatók és módosíthatóak a kampányok. A hirdetési költségek felhasználása így hatékonyabbá válik.
  • Fenntarthatóság és környezetvédelem - a statisztikai adatok segíthetnek az az erőforrások fenntarthatóbb felhasználásában. A látogatóforgalom csúcsidőszakait és terhelését ismerve tervezhetőbbé válik az üzemeltetés, így az energiatakarékosság és a hulladékgazdálkodás terén is előreléphetünk.


Mindez csak néhány példa azokra az előnyökre, amelyeket a turisztikai jegyrendszerből származó statisztikai adatok kinyerése nyújthat.

Minél több adatot vagyunk képesek kivarázsolni a szoftverünkből és ezeket minél több formában tudjuk szűrni – időszakra, mennyiségre, programra, vendégtípusra stb. annál hatékonyabbá válik a működésünk bevétel- és költségoldalon egyaránt. 

A jegyrendszer beszerzését ne hamarkodja el, szerezzen be minden szükséges információt, hogy a hosszútávon megfelelő döntést tudja meghozni!

Kövesse figyelemmel oldalunkat, tájékozódjon velünk. Iratkozzon fel hírlevelünkre vagy válogasson NTAK és turisztikai cikkeink közül. 

9700 Szombathely, Semmelweis Ignác utca 2. • info@jegyntak.hu