Most kell nagyon figyelni, hogy a számunkra megfelelő NTAK-jegyrendszert válasszuk ki!

Egyre inkább közeledik a határidő – 2023.07.01 – a kötelező NTAK-adatszolgáltatás megkezdésére, amihez szükséges a megfelelő szoftver beszerzése, melyet regisztrációnak kell megelőznie.

A regisztrált turisztikai attrakciók számára elérhető számtalan szoftver, melyek jegyrendszerként alkalmasak az előírt adatszolgáltatásra.

Nagyon fontos, hogy időben felkészüljenek a turisztikai attrakciók (fürdők, strandok, múzeumok, állatkertek, kastélyok, rendezvények stb.) hiszen az adott határidőre nem csupán a regisztráció folyamatát kell elvégezni és a megfelelő jegyrendszer beszerzését, telepítését, hanem erre az informatikai eszközöket és a dolgozókat is fel kell készíteni. Fontos tudni, hogy az adatszolgáltatás nem csupán a jegyértékesítésre korlátozódik, hanem a beléptetésről is szükséges a megfelelő adat továbbítása. 

Szeretnénk Önöknek segíteni, hogy a leginkább megfelelő szoftvert tudják kiválasztani, ezért bemutatjuk Önöknek a különböző szoftverek lehetséges funkcióeltéréseit. Felsorolásképpen lássuk mi is lehet a lényegi különbség, illetve azok a kérdések, amit fel kell tenni, ami alapján Önnek meg kell majd hozni a megfelelő döntést!

  • Elérhető az online jegyvásárlás lehetősége? (a digitális korban nem elhanyagolható előny)
  • Megoldható a bérletek, fizikai kártyák, NFC/RFID-jegyek (pl. fürdők esetében a karóra) kezelése?
  • Az üzemeltetést, gazdálkodást, bevételnövelést segítő statisztikai adatok kinyerése
  • Egy felhasználó képes-e több funkciót ellátni egy időben? (jegyértékesítés, jegyérvényesítés)
  • Üzemzavar esetén, helyreállítás után megtörténik-e a korábbi adatok elküldése?
  • Segít-e a rendszer a vásárlói visszaélések (téves kedvezmények, többszöri belépés stb.) kiszűrésében?
  • Adható a belépőnek egyedi design? (kiállítások, rendezvények esetében érdekes kérdés)


Amennyiben a kérdésekre az Ön válasza igen, akkor érdemes körbenézni, hogy milyen lehetőségek vannak, mert ezeket egyes szoftverek nem támogatják.

A július 1-ig hátralévő napok száma csökken, DE a döntést nem szabad elkapkodni, hiszen egy számunkra nem megfelelő jegyrendszer kiválasztása sok bosszúságot fog okozni, valamint a költségeinket is növeli, mivel szükségessé válik majd egy új rendszer beszerzése. Kerülje el a kellemetlenségeket, járjon utána minden elérhető információnak! 

Hamarosan újabb cikkekkel szolgálunk, melyekben a felsorolt szempontok fontosságát fogjuk elemezni.

Addig is javasoljuk, hogy olvassa el, egy korábbi anyagunkat a témában!

9700 Szombathely, Semmelweis Ignác utca 2. • info@jegyntak.hu