Jogosultságok kezelése - Válasszunk egy jó jegyrendszert!

Sok olyan kérdés merül fel egy jegyrendszer beszerzésekor, illetve rossz esetben működtetésekor, amire korábban nem is gondolunk. Az pedig probléma, amikor a rendszer telepítése után jövünk rá, hogy hiányzik egy funkció, ami szükséges a napi szintű optimális működéshez. A legköltségesebb megoldás az, ha kétszer kell jegyrendszert vásárolni.

Cikksorozatunkban szó volt már az online jegyrendszer előnyeiről, a fizikai kártyák használhatóságáról, az adatok fontosságáról. Most pedig azt vizsgáljuk meg, hogy milyen előnyei vannak annak, ha egy felhasználó egyszerre több funkciót is el tud látni egy időben. 

Mindenképpen előnyös, ha az adott felhasználó, hívjuk Marikának egyszerre képes jegyet eladni és egyben a beléptetést/jegyérvényesítést is megoldani, hiszen nagyon sok turisztikai attrakció esetében ezt általában egy fő látja el.

Amennyiben olyan rendszert választunk, ahol Marika néni VAGY értékesítő VAGY beléptető, akkor számára két külön felhasználói fiókot kell létrehozni, és neki vagy két gépet kell használni egymás mellett vagy pedig a folyamat során ki kell lépni és be kell lépni. A lényeg ugyanaz; időveszteség, ami elégedetlen vendégekhez vezet, és kimerült Marika nénikhez.

Nagyon fontos, hogy egy új informatika rendszer betanítása és alkalmazása minél egyszerűbb legyen, hiszen egy ilyen program célja az is, hogy terhet vegyen le a dolgozók válláról, ne pedig nehezítse a napi munkájukat.

Akkor nevezhető tehát a fenti szempontból ideálisnak egy szoftver, ami képes az NTAK-adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően szolgáltatni, ha:

  • Az előre beállított szerepkörök mellett saját szerepkörök is létrehozhatóak, illetve a meglévők szerkeszthetőek
  • Egy felhasználó több feladatot is el tud látni, mivel több szerepkör rendelhető hozzá
  • A szerepkörök jogosultságai egy-egy felhasználónál is bővíthetőek, vagy csökkenthetőek úgy, hogy az nem lesz kihatással a többi szerepkörrel rendelkező felhasználó jogosultságaira.


Reméljük, hogy ismét tudtunk segíteni Önöknek, hogy a menedzsment és a kasszában dolgozók számára is használható és az üzemeltetésben támogatást jelentő jegyrendszer beszerzése mellett tudjanak dönteni!

Kövesse figyelemmel oldalunkat, tájékozódjon velünk. Iratkozzon fel hírlevelünkre vagy válogasson NTAK és turisztikai cikkeink közül. 

9700 Szombathely, Semmelweis Ignác utca 2. • info@jegyntak.hu